GMOT
Nieuws:
 
*
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren. 11 Juli 2020, 05:04:45


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte


  Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 203
1  Algemeen / Algemene Discussies / Er is een tijd van komen, en een tijd van gaan Gepost op: 11 December 2010, 15:31:40
Jullie zullen wel denken, weer zo'n janktopic van iemand die vertrekt. Dat is het niet en ik nodig je van harte uit om toch even verder te lezen. Ik ben van mening dat jullie het recht hebben om dit verhaal te kennen en daaruit je eigen conclusies te trekken.

Vanaf het begin dat GMOT bestaat heb ik me ingezet om het forum te verbeteren met de middelen die ik daarvoor had. Ook op het NGMC toen daar nog het subforum Overige Discussies bestond heb ik me ingezet voor dat forum en het, samen met vele anderen, de overstap naar GMOT gemaakt.

Inmiddels is de groep die destijds naar GMOT ging verkleind en bijna verdwenen van GMOT. Iets waar we bij stil móéten staan. Het vertrek van zoveel leden gebeurt niet zomaar. Ik hoop dat jullie dat beseffen en willen nadenken over de redenen waarom die leden zijn vertrokken. GMOT heeft belangrijke leden verloren in de loop van de jaren, leden die niet hadden hoeven vertrekken.

Ik heb GMOT zien veranderen. De groep die op GMOT begon was klein maar was een groep waar een aantal dingen duidelijk bij zichtbaar waren. Een daarvan wil ik hier noemen. Iedereen kent als het goed is de regel van dit forum: heb respect voor elkaar en voor elkaars mening, ga vriendelijk met elkaar om. In het begin van GMOT was die regel voldoende. Kijkend naar de feiten zie ik hier op GMOT steeds meer regels erbij komen. Nu is dat opzich niet onvermijdelijk maar je zal ook moeten kijken naar de oorzaak daarvan. De regels blijken nu wél nodig te zijn en GMOT is in dat opzicht ook verandert, helaas.

Afgelopen tijd is mij een aantal dingen duidelijk geworden. Ik heb in de afgelopen weken met veel mensen gesproken. Via MSN en PM. Deze groep liep uiteen van leden die hier nog niet zo lang zien, tot de oprichters van het forum.
Een deel van de gesprekken verliep goed, in het bijzonder wil ik daarvoor Samlan, ick-in-noot en Robbertzzz bedanken. Jullie hebben getoond hoe het wel moet en hoe het kan, bedankt!

Helaas zijn er ook gesprekken geweest die niet goed liepen. In een gesprek is altijd sprake van reactie op reactie en ik wil mijzelf dan ook allerminst vrijpleiten van schuld. Echter is het gesprek dat ik met de oprichters van dit forum heb gehad niet om over naar huis te schrijven.

In die gesprekken heb ik kritiek geuit over GMOT en over de gang van zaken. Deze feedback heb ik gegeven in de overtuiging dat feedback de zaak ten goede zou komen. Echter, de reactie die ik daarop kreeg was niet de reactie die hoort. Elk puntje van kritiek dat ik gaf werd naar mijn idee geblokkeerd en weggecijferd. Ik kreeg PM's waarin ik geen enkel respect zag voor mijn mening en ideeën. Deze reacties kwamen van de oprichters van dit forum. Oprichter die zelf de regels hebben gesteld en die naar mijn idee weigeren te volgen.
Ik heb mij ingezet om de communicatie in die gesprekken te herstellen. Ik heb mijn kennis die ik heb over communicatie geprobeerd te gebruiken om uit te leggen waar het gesprek vast loopt en hoe het weer beter gevoerd zou kunnen worden. Helaas merkte ik van de andere kant geen enkele inzet om het gesprek op gang te helpen. Sterker nog, ik kreeg zeer sterk het idee dat elke verandering tegengehouden werd.
Het maakte niet uit wat ik zei, het was niet goed en gesprekken met mij waren onmogelijk aldus miijn gesprekspartners. Het is zelfs zo ver gegaan dat een klacht van mijn kant over het functioneren van een der beheerders volledig genegeerd wordt.

GMOT is verandert. Niet alleen de leden, ook de beheerders. En dat laatste vind ik geen positieve verandering. In plaats van de democratie die GMOT in het begin is geweest lijkt het nu enorm veel op een dictatuur waarbij ideeën die tegen de mening van de beheerders in gaan niet gewenst zijn. Meningen die niet gewenst zijn blijken niet toegestaan te zijn. De reacties die ik kreeg op mijn mening zijn verre van respectvol te noemen! Dan vraag ik jullie, is dit wat een beheerder hoort te doen? Is een beheerder er niet voor de leden in plaats voor zichzelf?

Ik vind dat de beheerders op GMOT zich hebben getoond in hun egoïsme. Egoïsme noem ik het omdat enkel hun ideeën geldig lijken te zijn en alleen hun mening geldt. Helaas blijkt daardoor voor mij ook dat GMOT een pure dictatuur aan het worden is.


Er zijn harde woorden gevallen. Ik ben van mening dat hier op GMOT sprake is van machtsmisbruik en vriendjespolitiek. Ik heb dit aangegeven aan de beheerders maar in plaats van dat er wordt gekeken naar de oorzaak daarvan kreeg ik harde aanvallen over me heen. Ik heb aan de beheerders aangegeven hoe een gesprek over een probleem succesvol gevoerd moet worden. Een methode die beproefd is in de gespreksvoering. Lijkt me dus een kleine moeite om dat toe te passen. Helaas werd die mening niet gedeeld en moest ik mijn mond houden en was mijn mening niet waar.
Dat is niet hoe beheerders zich horen te gedragen. Daardoor ben ik van mening dat de beheerders niet langer geschikt zijn om dit forum te beheren en de leden van dit forum aan te sturen.

De ervaring die ik in de afgelopen tijd heb gehad met de beheerders van dit forum is verre van prettig te noemen.
Voor mij is duidelijk geworden dat zolang die beheerders weigeren zich in te zetten voor een goed gesprek ik niets meer op dit forum te zoeken heb. Ik weiger nog langer gebruik te maken van een dienst dat beheerd wordt door mensen die zich niet inzetten voor het forum, maar voor hun eigen plezier.

Dit houdt in dat zolang vanuit het beheer geen bereidheid wordt getoond tot een fatsoenlijk en respectvol gesprek ik niet terug zal keren op GMOT. Dit is dus ook mijn laatste bericht op dit forum.

Mocht iemand hier nog met mij contact over willen hebben dan kan diegene een PM sturen naar Robbertzz met daarin zijn/haar emailadres. Robbert zal dan met mij contact kunnen opnemen waarna ik weer met jou contact opneem.

Ik wens jullie allemaal heel veel succes met alles wat jullie in de toekomst mogen gaan ondernemen. Bedankt voor de gezellige tijd die ik hier zeker heb gehad, ik heb met velen mooie en goede discussies gevoerd en ik heb veel geleerd over anderen.

Ik wil deze post dan ook met een paar woorden afsluiten:

Heel erg bedankt GMOT!

Erik
2  Algemeen / Show & Tell / Re: Fotocontest #2 (De Uitslag!) Gepost op: 11 December 2010, 15:07:22
En eindelijk is het dan zover! Na lang beraad, wisselende meningen, een aantal cijfers en wat rekenwerk, is hier dan eindelijk de uitslag!

Voordat ik de uitslag geef wil ik jullie allemaal bedanken voor jullie inzet. Jullie hebben het ons verre van makkelijk gemaakt en de cijfers liggen erg dicht bij elkaar wat betekent dat het niveau goed lag!

1. Pizzagamer (7.6)
2. Kaas (7.4)
3. Tommy9119 (6,8)

Hieronder in de spoiler alle inzendingen en beoordelingen op een rijtje.

Spoiler:
mbeentjes: http://easy-upload.nl/f/uBR0gdKh
Beoordeling Erik:
Het onderwerp van de foto is niet direct te associëren met herfst. Het onderwerp zelf is goed scherp, de scherpte ligt ook op de goede plek. De compositie is wat minder, de foto wordt sterker als het takje uit één van de hoeken was gekomen. De keuze voor een grotere close-up was hier waarschijnlijk ook beter uitgekomen.

Beoordeling ick-in-noot:
Voordat ik begon aan deze wedstrijd was iets wat in mij op moest komen bij het zien van een foto: herfst! Als ik nu deze foto zie, zie ik echt alles behalve herfst. Afgezien van dat weet ik niet of dat misschien een specifieke herfstbloem is. Wat wel erg mooi is aan je foto is de achtergrond. Deze straalt een soort sombere kleurloosheid uit wat echt tegen het roze van de bloem ingaat. Dat is erg goed gedaan. Qua thema is het toch erg jammer.

Cijfer:6,4/10

Pizzagamer: http://easy-upload.nl/f/ElcycsZm
Beoordeling Erik:
Het thema is te herkennen, zonder twijfel! Een schitterend standpunt gekozen voor deze foto waardoor de paddenstoelen goed vrij komen te staan van de achtergrond. De scherpte is wat matig, ik vraag me zelfs af of het scherptevlak niet net vóór de paddenstoelen ligt. Het grassprietje dat nog door het beeld loopt leid helaas erg af. De compositie tenslotte is goed, hoogstens nog wat meer ruimte aan de onderkant.

Beoordeling ick-in-noot:
Ja! Als ik naar deze foto kijk denk ik wel onmiddellijk herfst! Als er ook maar iets representatief is voor de herfst dan is het wel de paddestoel. Erg goed gedaan! Wat mij stoort in het geheel is dat er rechtsonder iets door het beeld steekt wat mij afleid van de voorstelling die je wilt maken. Voor de rest vindt ik het toch wel erg lastig om niet afgeleid te worden door de omgeving, de paddestoelen steken niet 100% af.
Qua thema voldoet je foto echt voor de volle 100%, je focus is naar mijn mening iets overdreven, ik weet niet of dat überhaupt anders kan.

Cijfer:7,6/10

Simon Donkers: http://www.simondonkers.com/pictures/natuur/SDC12943.JPG
Beoordeling Erik:
De compositie in deze foto is wat apart gekozen. Doordat het water scheef loopt, staat ook de foto scheef. Een betere keuze was hier geweest om naast het water te gaan staan zodat het water de diepte in zou lopen. Dat had ook de tegenlichtsituatie vermeden die het nu erg moeilijk maakt om zonder uitgebreide hulpmiddelen een goed belichte foto te maken. De sfeer die je hier vastlegt was beter uitgekomen met een onderbelichting van het landschap.

Beoordeling ick-in-noot:
Ja, als je mij zal vragen in welk seizoen dit gemaakt is dan is het antwoord wel herfst. In dat opzicht goed gedaan maar op een of andere manier ziet de foto er heel erg simpel uit. Ik heb geen punt om naar te kijken, je hele compositie is het geheel waarnaar gekeken moet worden. Bij bijv. de twee voorgaande foto's was er een duidelijke voorstelling die gemaakt werd, hier kan ik die niet vinden.
Thematisch wel erg goed gedaan maar vind het toch geen bijzondere foto.

Cijfer: 5,9/10

Tommy9119: http://easy-upload.nl/f/O20EWn81
Beoordeling Erik:
Een gewaagde inzending, bosfotografie is een moeilijke tak in de landschapsfotografie. Toch breng je het er hier vrij goed vanaf. De compositie is aardig, al zou het beter uitkomen als je een kwartslag naar rechts was gedraaid. Dat had ervoor gezorgd dat het pad en de bomen beter de diepte benadrukten. Daarnaast was dan de zon niet centraal komen te staan. Ook hier is de tegenlichtsituatie erg moeilijk. Ook hier kan onderbelichten de oplossing zijn.

Beoordeling ick-in-noot:
Een bos ! Ja daar ben ik blij mee, bij de herfst hoort het bos toch wel heh!? Je had misschien iets meer de nadruk moeten leggen op die boom rechts, deze verliest zijn bladeren. Die andere bomen zijn nog helemaal groen, dan had het net zo goed een foto uit de zomer kunnen zijn bij zonsondergang.

Mooi gemaakt maar vind het érg jammer dat je niet echt een nadruk op de herfst hebt gelegd terwijl hij op nog geen paar meter afstand van je was.


Cijfer: 6,8/10

Kaas: http://easy-upload.nl/f/XhWlBmaG
Beoordeling Erik:
Mist, ook weer zo’n typisch herfstfenomeen. De foto vind ik erg licht overkomen, daardoor wordt ook de lucht uitgebeten wit terwijl daar volgens mij best wat te zien was. De compositie in deze foto is sterk. Het paaltje zorgt voor een opstap naar de gebouwen rechts. Deze staan ook weer een laag dieper. Je oog wordt verder de foto in getrokken door de gebouwen op de achtergrond, je oog wordt als het ware door de foto heen geleid als een wandeling.

Beoordeling ick-in-noot:
Winter? Het eerste wat ik doe bij elke foto is de vraag stellen: "In welk seizoen is deze foto gemaakt?", het antwoord bij jou foto is echt overduidelijk winter. Afgezien van dat vind ik het wel een bijzondere foto, die laaghangende mist past inderdaad wel in de herfst maar het is er niet typerend voor.

Wat ik vooral in je foto mis is het feit dat er geen echte begroeiing te zien is. Iets waar ik echt vrijwel meteen aan denk bij herfst is een bos zijn mooie oranje, gele en rode bladeren. Daarmee had je me echt kunnen inpakken.

Afgezien van dat is het fototechnisch wel een leuke foto, al heb ik daar weinig verstand van.

Cijfer: 7,4/10


Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd en er zullen geen wijzigingen meer in aangebracht worden.
3  Algemeen / Show & Tell / Re: Mijn eerste film torrent met nederlandse subs. Gepost op: 08 December 2010, 15:33:46
Torrents opzich niet. Het verspreiden van films wel. Dat is volgens de NLse wet verboden en mag hier dus ook niet.

Topic is inmiddels dan ook gereport wegens illegale activiteiten Wink
4  Algemeen / Algemene Discussies / Re: Feestdagenlogowedstrijd Gepost op: 07 December 2010, 07:38:56
Staat helemaal niets over vermeld, heb ik gister al nagekeken Wink Ik denk dus wel dat alles zo strikt moet gebeuren, daarbij, het is simpelweg niet het logo van GMOT zolang AvA de rechten heeft en GMOT niet..
5  Algemeen / Algemene Discussies / Re: Feestdagenlogowedstrijd Gepost op: 06 December 2010, 22:37:33
Spijtig dat er geen gewone versie van het logo is zonder achtergrond etc Sad dat zou het allemaal eenvoudiger maken, nu ben ik langer bezig met dingen te kopieëren, achtergrond te verbergen dan het maken zelf Sad en dan nog zonder goed resultaat Sad
De vraag is of GMOT daar de rechten wel voor heeft.. Het logo is door AvA gemaakt en de bestanden zijn dus ook zijn eigendom. Ik vraag me sterk af of dat nu zomaar verspreid kan gaan worden, in welke vorm dan ook.
6  Algemeen / Algemene Discussies / Re: Aankondiging: Johannes Stoop gaat ‘Stel jezelf voor’ modereren Gepost op: 05 December 2010, 14:51:45
Sterker nog, als je dat gaat vragen nemen je kansen alleen maar af. Vragen of je moderator mag worden impliceert dat je moderator zijn leuk vindt. Dat laat vooral zien dat je niet het juiste beeld bij die rol hebt, want "leuk" is helemaal niet de juiste omschrijving. Je bewijst het forum een dienst, en je doet het omdat je het forumbestuur graag wil helpen het forum netjes te houden. Je doet het niet voor de lol. Smiley
Dat is ook pure interpretatie Wink Jullie interpreteren het dat iemand het leuk vindt om te modereren. Mogelijk is diegene die het vraagt zich heel bewust van wat het inhoudt. Ik vind dat je aangeboden diensten niet altijd kan weigeren, dat zou ook niet echt netjes zijn en dat stimuleert het naar mijn mening ook totaal niet om ideeën te geven.

Dat wil niet zeggen dat je zomaar iedereen die het vraagt moet aannemen als mod. Maar de reden die je geeft vind ik totaal geen sterke reden Wink
7  Algemeen / Algemene Discussies / Re: winter Gepost op: 05 December 2010, 09:20:45
Aan de andere kant, waarom zou je niet genieten van de winter? Het is ook niet handig om elk jaar weer in een winterdip te komen (wel goed voor de werkgelegenheid, vooral voor mij later Tongue).
Je kan wel balen van de winter, maar je kan er ook gewoon van genieten, het komt toch wel Wink
8  Algemeen / Show & Tell / Re: Natuurfoto's Gepost op: 04 December 2010, 13:30:47
@Tommy: altijd een dankbaar onderwerp die herfstbladeren Wink Je uitwerking vind ik wat onrustig, je had denk ik het beste even heel veel gras weg kunnen knippen. Daarbij had je het geheel iets moet overbelichten, dan komen herfstbladeren beter tot hun recht Wink
9  Algemeen / Show & Tell / Re: Natuurfoto's Gepost op: 03 December 2010, 22:36:58
Ik dacht dat je nooit zou zeggen waar je een foto had gemaakt omdat je die plekjes voor jezelf wou houden? Tongue Of was dat alleen met die vossen etc.?
De bijzondere waarnemingen gaan je niets aan idd Wink Die vossen idd, de das gaat je ook niets aan, en de mooiste landschappen ook niet Tongue
10  Algemeen / Show & Tell / Re: Natuurfoto's Gepost op: 03 December 2010, 21:32:45
Klopt, voor de duidelijkheid hadden er eigenlijk even citaatdingen omheen gemoeten Tongue

Maar die tureluur is door mij gemaakt in de Arkemheen polder, iets voorbij het stoomgemaal dat daar staat.
11  Algemeen / Show & Tell / Re: Fotocontest #2 Gepost op: 03 December 2010, 19:33:49
Bij de uitslag komen ook de foto's zodat iedereen ze kan zien, we houden het zo spannend mogelijk Wink
Daarnaast heb ik geprobeerd om goed technisch feedback te geven zodat jullie ook van elkaars foto's kunnen leren Wink
12  Algemeen / Show & Tell / Re: Fotocontest #2 Gepost op: 02 December 2010, 21:42:37
Mooi niet dus jongens, privé gaat voor Wink We zijn bezig met de beoordeling en jullie zien die als die bekend wordt gemaakt, eerder niet.
13  Algemeen / Websites / Re: wat vinden jullie van www.mijnmaffia.nl/leetmaffio Gepost op: 02 December 2010, 14:01:12
Allereerst welkom Wink

Websites moeten geplaatst worden in het onderdeel websites. Ik heb deze post dan ook gemeld zodat het verplaatst kan worden.
Daarnaast is het goed als je iets meer vertelt in je post over wat voor site het is e.d. Op deze manier ga je niet veel reacties krijgen waar je iets aan hebt Wink
14  Algemeen / Websites / Re: Succes van games op het internet Gepost op: 01 December 2010, 21:47:23
Ik denk dat een speler zich moet kunnen identificeren met het spel. Anders gezegd, het inleven is belangrijk.
Neem het voorbeeld van een zwarte pietenspel waarbij je de beste moet worden. Bij kinderen die nog een beetje in sinterklaas geloven (ongeveer 5-7 jarige gok ik) slaat dat meer aan, ze kunnen zich inleven en vinden sinterklaas (waarom typ ik telkens bijna stinkerklaas? Tongue) helemaal geweldig. Een puber vind sinterklaas maar dom en zal iets anders nodig hebben waarin hij zich kan inleven.
Combineer dat inleven (waarbij je dus kijkt naar je doelgroep) met een competitie-element waarbij men echt tegen anderen speelt en dan wil men winnen.

En voila, je hebt een browsergame die aanslaat Wink (afgezien nog dat je het goed moet kunnen promoten en het er ook nog een beetje fatsoenlijk uit ziet e.d. Wink)
15  Algemeen / Show & Tell / Re: Fotocontest #2 Gepost op: 01 December 2010, 07:51:58
De wedstrijd is gesloten. We hebben 5 inzendingen binnen gekregen. Bedankt daarvoor! Smiley

Jesse en ik zullen zo snel mogelijk beginnen met de beoordeling van de foto's. Aangezien ook wij een privéleven hebben en het beiden redelijk druk hebben schat ik in dat dit ongeveer 2-3 weken zal gaan duren.
Pagina's: [1] 2 3 ... 203
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2011, Simple Machines | Smartphoneversie bekijken

Dilber MC Theme by HarzeM