GMOT
Nieuws:
 
*
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren. 18 Juni 2019, 03:55:54


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte


  Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 17
1  Computers & Elektronica / Computers & Internet / Re: Raspberry Pi - Een computer voor $25 Gepost op: 09 Juli 2012, 10:11:09
GPIO staat voor General Purpose Input/ Output, je kunt hier idd ledjes mee aan en uit zetten; maar ook motortjes mee besturen. De GPIO pinnen draaien op 3,3V. Arduino is een open-source stukje hardware wat ik eerder gebruikte om electronica aan te sturen; nu is het zo dat ene Gordon een systeem heeft gemaakt waarmee de taal van Arduino ook ongeveer op Raspberry Pi werkt

Trouwens ik heb XBMC nu aan de praat (Een open-source media center), werkt redelijk goed; alleen de gedownloadde DVD´s wil die niet afspelen, DVDrip gaat wel goed.

Hopelijk is het nu wat duidelijker.
2  Computers & Elektronica / Computers & Internet / Re: Raspberry Pi - Een computer voor $25 Gepost op: 08 Juli 2012, 21:39:20
Heey,

Ik heb nu een raspberry pi liggen, hij draait perfect. Ik bestuur de GPIO pinnen via c (voor een bepaald spel wat ik geschreven heb in Arduino, nu ge-poort naar Raspberry, met behulp van wiringpi [https://projects.drogon.net/raspberry-pi/wiringpi/]) of PHP (PHP voor een koikarper voeding systeem, ik gebruik dan gewoon exec('gpio mode 1 out'); exec('gpio write 1 1')). Power krijgt die via een gewone 5V adapter (via de GPIO pinnen (5V en GND) kun je hem ook poweren, dan heb je geen gedoe met USB kabels...). Geluid werkt nu ook naar de drivers geïnstalleerd te hebben.

XBMC werkte in eerste instantie niet, maar ik ga het nu nog eens proberen; xbmc installeert zichzelf via het internet bij eerste keer opstarten in tegenstelling tot het volledig geïnstalleerde debian.

Uiteindelijk wil ik een DLP 3D printer kunnen aan sturen via een raspberry.
3  Algemeen / Nieuws en Serieuze Discussies / Re: The Pirate Bay - DNS geblokkeerd Gepost op: 27 Mei 2012, 22:33:05
Voor mensen die lange lappen tekst willen lezen Tongue http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BV0549
4  Computers & Elektronica / Computers & Internet / Re: Raspberry Pi - Een computer voor $25 Gepost op: 29 Februari 2012, 21:52:02
Ik heb er eentje weten te bestellen via Farnell, ik heb wel engels moeten spijbelen daarvoor. Maar het is het waard Cheesy
5  Computers & Elektronica / Computers & Internet / Re: Raspberry Pi - Een computer voor $25 Gepost op: 13 Februari 2012, 16:26:22
Heeft iemand een 3D Printer waarmee je cases kan gaan printen?
Jep Cheesy
6  Computers & Elektronica / Computers & Internet / Re: Robot bouwen. Gepost op: 05 Februari 2012, 21:46:58
Arduino is denk ik wel de beste oplossing voor beginners, het mooie is dat wanneer je Arduino 'kinderachtig' gat vinden je je Arduino gewoon met C kan programmeren. En de 'kracht' van Arduino is dat die redelijk goedkoop toch gave dingen kan bereiken. Ik heb zelf een 3D printer (die nu ook werkt) in elkaar gesleuteld en daar zit ook een Arduino in (overigens gewoon met Arduino geprogrammeerd), dus je kunt er best veel mee. Ook heb ik met Robotjes (http://www.sparkfun.com/products/9501)  bij een school hier in de buurt gespeeld om de TOA daar uit te leggen wat je er mee kan en hoe je het moet programmeren.

Voor de motortjes kun je kiezen uit verschillende soorten, zo kun je een servo motor ombouwen tot een Continuous Rotation Servo Motor (die 360 graden kan draaien). Gelijkspanningsmotortjes zijn ook top, alleen kun je die niet diret aansluiten op je Arduino omdat die niet genoeg stroom kan leveren. Daar moet dan nog een TRIAC of transistor voor (deze schakelt de hoofdstroom aan of uit door een signaal van een klein stroompje).

Ik raad je aan om een Arduino NANO te nemen, deze kun je gemakkelijk in breadboards steken. Het nadeel van de NANO is dat deze niet compatibel is met de shields van Arduino. Deze kun je het goedkoopste op Dealextreme kopen (wel lange verzendtijd).
7  Algemeen / Nieuws en Serieuze Discussies / Re: Nieuwe ideeën? Gepost op: 05 September 2011, 15:38:59
Tja wanneer bedenk je iets totaal nieuws. Ik denk dat het verbinden vooral iets is wat mensen kunnen. Ik denk dat de beste ideeën komen van divers denken. Het zien van verschillende mogelijkheden, oplossingen en combineren daarvan.

Verder is het ook interessant om te zien dat computers de dag van vandaag ook dingen ´aan het bedenken´ zijn die mensen nooit zouden kunnen. De formule van de dubbele pendulum is bijvoorbeeld is door een computer bedacht, alleen door hem meetresultaten te geven. Dat is een totaal nieuw idee. En levert formules waar mensen nooit achter zouden komen.
8  Computers & Elektronica / Computers & Internet / Re: Patentenstrijd Apple - Samsung Gepost op: 04 September 2011, 19:29:14
idd, want waarom zou je miljoenen of zelfs miljarden uitgeven aan het ontwikkelen van nieuwe dingen als andere bedrijven het daarna gratis en voor niets kunnen gebruiken..
Om jouw product te verbeteren, patent is vooral bedoeld voor de zolderkameruitvinder, die daarmee beschermt is tegen de grote boze bedrijven. De grote boze bedrijven Tongue zullen zeker blijven investeren in R&D gewoonweg omdat ze als eerste de techniek willen gebruiken, en ze voor willen blijven op de andere. De R&D van Apple ontdekt dat een kwantumchip in hun Iphone te gebruiken is. Dan zouden ze wel gek zijn als ze niet inversteren in doorontwikkeling (om als eerste en als langste deze nieuwe (misschien snellere) chip te implanteren). Anders zouden andere bedrijven 40 jaar moeten wachten voordat zij die chip mogen gebruiken, wat naar mijn idee innovatie tegengaat.
9  Computers & Elektronica / Computers & Internet / Re: Patentenstrijd Apple - Samsung Gepost op: 04 September 2011, 19:12:48
Eigenlijk vind ik dat patenten überhaubt afgeschaft zouden moeten worden, meestal houden patenten juist innovatie tegen, verder zijn er ook bedrijven als shell die patenten op zuinige auto-systemen waar ze expres niks mee doen.

Softwarepatenten zijn al helemaal vreselijk... Dit zorgt voor monopolieposities van de grote bedrijven. Stel dat er geen patenten zouden zijn, dan worden beide mobieltjes toch gewoon beter. Kost het voor de bedrijven een stuk minder geld, en is iedereen een winnaar (ook een beginnend bedrijf kan dan gewoon vette mobieltjes ontwerpen). Of er dan meer namaak mobieltjes in de omloop zullen zijn is de vraag; ik denk dat mensen toch kwaliteit boven kwantiteit kiezen.
10  Computers & Elektronica / Computers & Internet / Re: 3D printen Gepost op: 15 Augustus 2011, 11:44:17
Even een serieuze vraag... Tongue Waarom wil jij producten überhaubt hebben. Gewoon omdat ze handig, leuk of mooi zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk om wanneer je je verwarmingsknop breekt een nieuwe te printen http://www.thingiverse.com/thing:6194 Stop de maten in een scriptje en hij print het op maat voor je uit. Geen moeilijkheden met onderdelenwinkels die dat onderdeel niet meer hebben liggen omdat die verouderd is. Verder kun je doosjes op maat printen, broodtrommels. En wanneer je ook elektronica kan gaan printen kun je echt heel veel. Ik koop of maak nu bijna al mijn printjes zelf, dit zou dan een hoop geld en verzendtijd schelen, en waarschijnlijk is het nog veiliger dan gaatjesprint ook. Verder zijn het printen van glazen, bekers, borden etc. natuurlijk altijd handig. Het direct printen van braille is ook heel handig (maar natuurlijk niet direct voor de normale mens)

Ik ze trouwens ook veel eerder 3D printers op openbare plekken doorbreken (lees bibliotheken, scholen...) omdat dan meer mensen er gebruik van kunnen maken en hij minder niets staat te doen.

In de wat verderde toekomst zul je misschien ook je eigen geassembleerde electronica gaan printen, denk aan mobieltjes en laptops. Dan moet natuurlijk iedereen zo´n ding hebben.
11  Computers & Elektronica / Computers & Internet / Re: 3D printen Gepost op: 04 Augustus 2011, 16:23:52
Ik denk dat het misschien mogelijk is, en dat we niet te snel opties moeten uitsluiten. 20 jaar geleden hadden we ook niet het idee dat computers zo krachtig zouden worden, en dat we continu verbonden zouden zijn via internet en (smart)phone.

Wanneer we niet de grenzen proberen te verleggen komen we nergens, het onmogelijke (lijkende) mogelijk maken lijkt me een uitdaging. En ja ik denk dat in de toekomst meer onderdelen van een 3D printer kunnen worden geprint met een 3d printer. Gewoonweg doordat de kwaliteit toeneemt. Met een professionele 3D printer (Die in (grote) bedrijven wordt gebruikt) kun je nu al printer met silicium, plastic en metaal (goud, koper, zilver...) Dus eigenlijk kun je nu al een amateuristische 3d printer printen met 3D printers.

Ik zeg ook niet dat alle technologie in één machine zou moeten zitten. De bakker zou meer hebben aan een chocola, deeg, puddingprinter. Terwijl een automonteur meer heeft aan een metaal, plastic, rubber printer. Maar één printer die met silicium, koper, plastic print lijkt me wel mogelijk in de toekomst. Je hoeft namelijk niet met alle mogelijke materialen te kunnen printen om een 3d printer te printen (die dan weer met andere stoffen dan zijn vader kan printen).

Een andere toekomst visie is programmeerbare materie. Ookwel klaytronics genoemd. Intel doet nu onderzoek naar kleine robotjes, die kunnen communiceren met elkaar en aan elkaar vast kunnen kleven (mits dat gewild is). Hiermee zou je ook objecten kunnen maken, die dan razendsnel van vorm kunnen veranderen. Je kan het vergelijken met een e-reader en papier printen. Een e-reader kan elk boek vormen en papier is één bepaald boek. Klaytronics kunnen elk object vormen en een normaal object (ook wanneer het geprint is) is slechts een object.

Labyrint heeft ook een aflevering besteed aan klaytronics, 3D printen (van organen) en FabLabs. http://weblogs.vpro.nl/labyrint/2010/10/19/labyrint-tv-alles-is-maakbaar/
12  Computers & Elektronica / Computers & Internet / Re: 3D printen Gepost op: 03 Augustus 2011, 23:04:41
Interessante discussie, de printer die ik heb gebouwd bestaat ook uit plastic onderdelen. In principe zouden alle onderdelen van plastic, geleidend materiaal en halfgeleidend materiaal kunnen worden gemaakt, behalve de printkop omdat deze te heet wordt.

Materialen hoeven ook niet altijd gesmolten worden om er toch mee te kunnen printen, zie de fab@home printer. Een soort injectienaald die via een computer bestuurd wordt, deze print met chocola, kit, epoxy, stamcellen zonder van de smelttechniek gebruik te maken.

Verder kan je met een laser ook al dingen smelten zonder de ´behuizing´ mee te smelten. Alleen is de vraag of een laser gemakkelijk geprint kan worden. Een andere optie is het samenvoegen van 2 verschillende stoffen, die dan met elkaar reageren en een stof worden met een hogere smelt temperatuur, bij 2 componenten lijm (epoxy) is dat het geval bijvoorbeeld.
13  Computers & Elektronica / Computers & Internet / Re: 3D printen Gepost op: 30 Juli 2011, 14:54:54
Je kunt idd niet alle onderdelen van een 3D printer printen, alleen de simpele plastic onderdelen kun je printen. Deze onderdelen vormen samen ongeveer 60% van de printer, en in de toekomst zal dit percentage alleen toenemen, omdat je dan ook met geleidende stoffen kan printen (koper, soldeertin...)

Humanity plus (Volgensmij doet Google hier ook aan mee...) keert een prijs uit aan de gene die voor December 2012 een printer heeft gemaakt die voldoet aan de volgende eisen ontvangt 20.000 dollar. Mocht deze printer er komen is dat natuurlijk geweldig.

Citaat
    Ability to print at least three different materials, including one that is usefully electrically conductive.
    Ability to print electronic circuit boards.
    Print beds† must be of a material which may be reused with minimal refurbishment for at least 20 print cycles.
    Maintain a total materials and parts cost under $200 and that 90% of the volume of the printer parts be printed.††
    Demonstrate a build volume of the printer above 300x300x100mm in order to ensure that items of daily utility can be printed.
    The capacity to print a full set of parts for a complete replica of itself within 10 days unattended save for clearing no more than one printer head jam.
    Ability to print autonomously without a PC attached.
    Uses no more than 60 watts of electrical power.


http://humanityplus.org/projects/gadaprize/
14  Computers & Elektronica / Computers & Internet / Re: 3D printen Gepost op: 30 Juli 2011, 12:01:05
Hmm, is het mogelijk bij jou reprap-onderdelen te kopen? Dat jij die dan print? Tongue
Ja dat moet wel kunnen, zorg ik wel eerst dat ik meer plastic heb en dat ik replicatorg ipv repsnapper gebruik. Anders kun je ze ook kopen in Engeland http://reprapltd.com/ daar zijn ze namelijk een stuk goedkoper dan bij mendel-parts.

Dit is trouwens ook supervet, een Industial Design student uit London heeft een 3D printer gemaakt die volledig op zonne energie werkt, en het zand uit de woestijn gebruikt als materiaal. Wanneer je deze in de woestijn zet kun je volledig autonoom printen: http://www.designboom.com/weblog/cat/16/view/15402/markus-kayser-solar-sinter-3d-printer.html
15  Computers & Elektronica / Computers & Internet / Re: 3D printen Gepost op: 29 Juli 2011, 23:06:12
Zoiets zou in theorie wel moeten kunnen, want een beetje overhang kan de 3d printer wel hebben...
Pagina's: [1] 2 3 ... 17
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2011, Simple Machines | Smartphoneversie bekijken

Dilber MC Theme by HarzeM