GMOT
Nieuws:
 
*
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren. 26 Maart 2019, 11:48:49


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte


Pagina's: [1] 2
  Print  
Advertenties


kaas1
Infinity
*********

Berichten: 19.938


LeesMij.txt


Bekijk profiel
« Gepost op: 03 Augustus 2016, 21:46:12 »

Hoe de fak maak je nou een goede jus? Als startpunt heb ik boter waar vlees in is gebakken, maar wat moet ik dan doen om er iets van te maken dat lekker is over de aardappeltjes?
Gelogd


sasbom
Pretty addicted
*******

Berichten: 3.254


Frenchformers, bistro's in disguise


Bekijk profiel
« Antwoord #1 Gepost op: 03 Augustus 2016, 21:53:48 »

beetje bloem/maizena er bij,
misschien wat bouillon in sprenkelen,
kruiden er bij (bij vlees past oregano of thijm wel vaak),
beetje limoen of iets zuurs of gerelateerd zoals balsamico,

meestal krijg je lekkere jus automatisch als je een lekkere marinade hebt. Je kan
tijdens het bakken de overschotten marinade er over heen gieten en het laten vermengen
met de sappen.

Doe je dingen sous vide? Kook de "bag juice" dan in met een beetje zout of iets.
same rules apply
Gelogd

-=hardcore 3dsmax'er, maya'er, zbrusher, after effects'er, photoshop'er en gamemakerer=-
I sexually identify as a tomato
Ontdek je karma met shoarma

*kaas1 & sasbom zingen het www.webet.tk lied*
- Nickienator

ShroomProductions
Pretty addicted
*******

Berichten: 3.210



Bekijk profiel
« Antwoord #2 Gepost op: 03 Augustus 2016, 22:04:51 »

worcestersaus is de bom in jus, beetje ketjap manis kan ook. Verder doe ik meestal mosterd erbij
« Laatste verandering: 03 Augustus 2016, 22:06:29 door ShroomProductions » Gelogd


sasbom
Pretty addicted
*******

Berichten: 3.254


Frenchformers, bistro's in disguise


Bekijk profiel
« Antwoord #3 Gepost op: 03 Augustus 2016, 22:09:49 »

worcestersaus is de bom in jus, beetje ketjap manis kan ook. Verder doe ik meestal mosterd erbij

Jaa worcestersauce XD die vergeet ik altijd

soja saus kan ook, als je richting umami wil gaan.

Een lekkere marinade is beetje limoensap, sojasaus, en mosterd XD
Gelogd

-=hardcore 3dsmax'er, maya'er, zbrusher, after effects'er, photoshop'er en gamemakerer=-
I sexually identify as a tomato
Ontdek je karma met shoarma

*kaas1 & sasbom zingen het www.webet.tk lied*
- Nickienator

ShroomProductions
Pretty addicted
*******

Berichten: 3.210



Bekijk profiel
« Antwoord #4 Gepost op: 03 Augustus 2016, 22:13:37 »

ik weet niet hoe ik ineens op het idee kom, maar een beetje zoetige chutney achtige jus met stukjes appel zou volgens mij vet chill kunnen zijn bij een stuk varkensvlees
Gelogd


StefannafetS
Approaching infinity
********

Berichten: 9.597



Bekijk profiel
« Antwoord #5 Gepost op: 03 Augustus 2016, 22:43:20 »

Wat ik inderdaad doe is dat spul van bij het bakken, en dan ketjap, curry, mosterd en/of een zakje jus erbij.
Gelogd

Armogohma
Pretty addicted
*******

Berichten: 4.419


- Made by Mown :3


Bekijk profiel
« Antwoord #6 Gepost op: 03 Augustus 2016, 22:50:50 »

Ik pak gewoon die kant en klaar gemarineerde speklappen van de lidl, zit genoeg marinade in om over de erpels te flikkeren
Gelogd

Ik vind het eigenlijk fijner om met koptelefoon te spelen dan over de versterker Embarrassed
Oeh oeh oeh ik wil in Maurice zn onderschrift o;

ShroomProductions
Pretty addicted
*******

Berichten: 3.210



Bekijk profiel
« Antwoord #7 Gepost op: 03 Augustus 2016, 22:59:38 »

Ik vind gemarineerd vlees van de supermarkt meestal echt kut, ziet het er vet lekker uit en heb je je er helemaal op zitten te verheugen en dan smaakt het eigenlijk maar chemisch of te zout of gewoon niet lekker.
ik heb zo'n molentje met zwarte peper, sinaasappelschil, knoflook, zeezout en venkelzaad (misschien zit er nog iets anders in), dat is meestal wel genoeg om een karbonade of speklap mee te kruiden
Gelogd


freako
Pretty addicted
*******

Berichten: 3.675


Furries zijn aids.


Bekijk profiel WWW
« Antwoord #8 Gepost op: 03 Augustus 2016, 23:11:51 »

JUST fuck my shit up
Gelogd

M E M E S

Tommy9119
Approaching infinity
********

Berichten: 6.160


It's going to be yuge.


Bekijk profiel
« Antwoord #9 Gepost op: 03 Augustus 2016, 23:18:03 »

beetje bloem/maizena er bij,

Waarom eigenlijk de bloem/maizena? Mij lijkt het dat je de jus juist zo dun mogelijk wilt houden voor over de aardappeltjes.

Verder kan ik er niet veel van zeggen want ik eet nooit aardappelen en heb me er ook nooit echt in verdiept. Voor zover ik me herinner gebruikte we altijd het (wellicht op smaak gebracht door zout en peper) vet van het vlees dat in de pan overbleef als jus.
Gelogd

Lord Tommy of Sealand.

ShroomProductions
Pretty addicted
*******

Berichten: 3.210



Bekijk profiel
« Antwoord #10 Gepost op: 03 Augustus 2016, 23:25:25 »

Ik pof aardappelen het liefst, en dan zijn ze het chillst met kruidenboter. Als ik er zin in heb smelt ik boter en doe ik er knoflook, chilipeper, gerookt paprikapoeder en stukjes olijf door (en eventueel peterselie ofzo)
oja en zout
Gelogd


sasbom
Pretty addicted
*******

Berichten: 3.254


Frenchformers, bistro's in disguise


Bekijk profiel
« Antwoord #11 Gepost op: 03 Augustus 2016, 23:39:54 »

@tommy90210

Ik heb geleerd dat jus altijd een beetje dikkig moet zijn, zodat het
op de aardappels blijft zodat als je het samen eet beter de combinatie proeft
en dat t dan niet gwn een zompige aardappel wordt XD

Niet dat ik t daar mee eens ben

Overigens kan een scheutje wijn of sake geen kwaad :p dat helpt vaak bij platte dingen
Gelogd

-=hardcore 3dsmax'er, maya'er, zbrusher, after effects'er, photoshop'er en gamemakerer=-
I sexually identify as a tomato
Ontdek je karma met shoarma

*kaas1 & sasbom zingen het www.webet.tk lied*
- Nickienator

ShroomProductions
Pretty addicted
*******

Berichten: 3.210



Bekijk profiel
« Antwoord #12 Gepost op: 03 Augustus 2016, 23:40:49 »

cognac

dat is echt awesome om bijvoorbeeld je biefstuk mee af te blussen

Ik heb ook een keer slavinken geflambeerd met drambuie, dan krijgen ze zo'n soort kleverig suikerlaagje, absinth zou ook wel moeten kunnen
« Laatste verandering: 03 Augustus 2016, 23:44:48 door ShroomProductions » Gelogd


kaas1
Infinity
*********

Berichten: 19.938


LeesMij.txt


Bekijk profiel
« Antwoord #13 Gepost op: 04 Augustus 2016, 18:50:37 »

beetje bloem/maizena er bij,
misschien wat bouillon in sprenkelen,
Ik deed dus basically dit (eerst wat water, dan wat bloem) maar het werd gewoon een klonterig zooitje dus uiteindelijk heb ik gewoon alleen het vocht gebruikt...

ik heb zo'n molentje met zwarte peper, sinaasappelschil, knoflook, zeezout en venkelzaad (misschien zit er nog iets anders in), dat is meestal wel genoeg om een karbonade of speklap mee te kruiden
Gewoon alleen zout en peper is ook prima te doen Tongue
« Laatste verandering: 04 Augustus 2016, 18:52:15 door kaas1 » Gelogd


kaas1
Infinity
*********

Berichten: 19.938


LeesMij.txt


Bekijk profiel
« Antwoord #14 Gepost op: 16 Augustus 2017, 19:29:34 »

Ik maak tegenwoordig jus door gwn vlees te bakken in boter, vlees eruit, vuur uit, klein beetje koud water in de pan, vuur hoog, over de bodem schrapen om vleeszooi los te maken, tijdje laten pruttelen.
Werkt goed Cheesy
Gelogd



Advertenties
Pagina's: [1] 2
  Print  

 
Ga naar:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2011, Simple Machines | Smartphoneversie bekijken

Dilber MC Theme by HarzeM